Een goed gesprek

Zoek je voor je debat, nagesprek of inleiding een moderator die journalistieke ervaring combineert met inhoudelijke focus? Een gespreksleider die effectief luistert naar de sprekers en het publiek? Iemand die tijd investeert in een grondig voorgesprek en die uiteenlopende thema’s aan kan?

In 2016, 2017, 2018 en 2019 modereerde ik de wetenschappelijke Biotechbabbels van VIB (Vlaams Instituut Biotechnologie) in Antwerpen, Gent en Leuven en de VIB-matinee in het Vlaams Parlement in Brussel. Topwetenschappers stelden er hun onderzoek voor en gingen in gesprek met het publiek. Onderzoekstopics waren ondermeer hersenaandoeningen, kanker, darmflora, duurzame voedselproductie en ja virussen. In oktober 2018 modereerde ik vijf biotechbabbels op de Biotechdag in Antwerpen. Beluister de podcasts.

Op 24 april 2019 presenteerde en modereerde ik de Algemene Vergadering van VIB in De Hoorn Leuven (E), waar het accent lag op Discovery Sciences en op 8 mei 2019 was ik de gastvrouw en presentator van Flanders Bio, State of the union in het Gentse stadhuis (E).

Neem ook een kijkje op de pagina van het toneelgezelschap Het Nieuwstedelijk en de Stand der Dingen. Zo kom je te weten welke gesprekspartners ik voor hen interviewde. In de afgelopen jaren waren dat ondermeer Bart Van Coppenolle, prof. Hans Achterhuis, Piet Depuydt, Prof. Koen Debackere, prof. Toon Van de Velde, Bart Philipsen, Peter De Waele, Marie-Paule Van Langenhoven, Thomas Decreus, Dirk De Wachter, prof. Herman Van Goethem, Jos Clijsters, Noël Slangen, Wim Soons, Wouter Hillaert, Stijn Tormans….Een verslag of een voorbeeld van een gesprek vind je hier.

Wil je weten wat mijn achtergrond is kijk dan even op de CV pagina.Wil je weten of ik vrij ben en welke bijdrage ik vraag, stuur me gerust een mail.