CV

Schrijfster en redacteur van websites, speeches, brochures, boeken, blogposts, projectaanvragen en evaluatiedossiers, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Recente en recurrente opdrachtgevers zijn VIB (website en magazine), KU Leuven (brochures, speeches, mails, Sonar magazine), SCivil (maandelijks interview in nieuwsbrief), Leuven Convention Bureau (website), KUnST Leuven, EWI citizen science..

Realisatie in juni 2017 van het boek ‘Boghe Louis, Oorlogsdagboek van een minderjarige boerenzoon’. Begeleiding van het proces van plan naar boek, ontcijfering dagboek, omzetting naar vlotte getuigenis, met respect voor het origineel. Uitgave in eigen beheer, te koop in Standaard Boekhandel. In 2021 verscheen de derde(!) editie van het oorlogsdagboek met toevoeging van getuigenissen van dorpsgenoten van Louis en ook een franstalige editie zag het daglicht.

Moderator van gesprekken met een sterk inhoudelijke en maatschappelijke focus in de domeinen wetenschap en technologie, start-ups, kunst en literatuur. Moderator van nagesprekken van theatergezelschap Het Nieuwstedelijk in Leuven (tot 2015) in het kader van Stand der Dingen. Moderator VIB (Vlaams Instituut Biotechnologie) debatten en VIB matinee (najaar 2016, voorjaar 2017), VIB Biotechbabbels (najaar 2017, 2018, 2019), VIB Algemene vergadering (voorjaar 2019), Flanders Bio ‘State of the Union’ (voorjaar 2019): gesprekken met wetenschappelijke onderzoekers en publiek.

Liefde voor literatuur. Winnaar columnwedstrijd: www.thisishowweread.be met de column Kampioen. Winnaar wedstrijd WEL Flitsverhaal-2016- Universitaire Werkgroep Literatuur en Media met het kortverhaal Toeval. Eervolle vermelding wedstrijd Poëziepad van Avelgem tot Zwevegem met het gedicht ‘Binnenland’. Een van de acht laureaten van de dichtwedstrijd Prijs Guy Commerman 2017 met de gedichten ‘Op bed’ en ‘Icarus’. Een van de tien geselecteerden van de wedstrijd Dichter van Gavere 2018 met ‘Pauze’. In de Turinggedichtenwedstrijd/ DeGedichtenwedstrijd 2017, 2018, 2020 telkens bij de eerste selectie van 1000 gedichten. Selectie en jury vermelding, wedstrijd Natura Inspiratus van Fedos en Plantentuin Meise met het gedicht ‘-zonlicht is 8 minuten onderweg naar aarde-‘.

Winnaar van de Julia Tulkensprijs 2021 voor het onderdeel cursiefje met ‘Onder het oppervlak’.

Ambassadeur www.leuvenleest.be met boekrecensies. Gastredactrice (2016) van www.thisishowweread.be met recensies en blogposts over literaire events.

Bestuurslid van Scimingo (secretaris), vzw voor creatieve en evenwichtige wetenschapscommunicatie en de regionale tv ROBtv.

Volledig cv zie LinkedIn : germaniste met specialisatie audiovisuele communicatie, ervaring als Coördinator Wetenschapscommunicatie Associatie KU Leuven, stichter van de Kinderuniversiteit KU Leuven, adviseur Buitenland KU Leuven, adjunct-hoofdredacteur journaal regionale televisie ROB tv en adviseur communicatie Stichting voor Kunstpromotie.